Skip to main content
main-content
Top

24-09-2015 | Nieuws

Huisartsen in opstand

Minister Schippers van Volksgezondheid moet voor 1 oktober de almacht van de zorgverzekeraars inperken. Dat eisen achtduizend huisartsen. Doet ze dat niet, dan helpen ze haar bezuinigingsdoelstelling om zeep.

Huisarts Jacques de Milliano moest in het najaar van 2014 het door verzekeraar Achmea toegestuurde contract een paar keer goed doorlezen voordat hij het begreep: de zorgverzekeraar kreeg hiermee invloed op zijn medisch handelen. Huisartsen werden financieel gedwongen medicijnen van het goedkopere soort voor te schrijven. Of die goed waren voor de patiënt deed er niet toe. Bovendien zou de bureaucratie nog eens extra toenemen.

De Milliano en collega-huisartsen in de regio Haarlem merkten dat er in eerste instantie geen enkele ruimte was om over het voorstel van Achmea te onderhandelen. De Haarlems artsen begonnen via WhatsApp met elkaar te overleggen. Het groepje vormde de kiem van wat inmiddels een massaal protest van duizenden huisartsen is geworden – zo blijkt uit de reconstructie die deze week in De Groene Amsterdammer verschijnt. 

(...)

Ga voor het hele artikel naar De Groene Amsterdammer.

Bron: De Groene Amsterdammer / Sander Zurhake

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.