Skip to main content
main-content
Top

08-07-2013 | Nieuws

Huisarts Marith Rebel in Tweede Kamer

Huisarts en voorzitter van de VNVA, Marith Rebel-Volp, komt na het reces voor de PvdA in de Tweede Kamer. De huisarts gaat het zwangerschapsverlof opvullen van Tweede Kamerlid Yasemin Cegerek. Dat meldt ze op Twitter.

Rebel stond voor de Tweede Kamerverkiezing op nummer 46 op de kandidatenlijst van de PvdA en kwam toen net niet in de Tweede Kamer terecht. Nu er door het verlof van Cegerek een vacature is ontstaan, gaat ze deze opvullen. Ze gaat zich na het reces voorlopig helemaal concentreren op het Kamerwerk, meldt ze op Twitter. 'Wellicht later nog wat dokterswerk erbij' aldus Rebel.

Praktijk

Rebel is momenteel nog huisarts in een achterstandswijk. In een eerder interview met Mednet zei ze dat het belangrijk is dat Tweede Kamerleden weten wat er echt leeft in de maatschappij. "Dokters en verpleegkundigen vinden het belangrijk dat een van hen in Den Haag kan vertellen hoe het er in de praktijk aan toe gaat."

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.