Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | interview | Uitgave 12/2017

Huisarts en wetenschap 12/2017

Huisarts Maria van den Muijsenbergh over de aanpak van gezondheidsverschillen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2017
Auteur:
Tanja Veenstra

Samenvatting

Sinds 1 augustus 2017 is Maria van den Muijsenbergh bijzonder hoogleraar Gezondheidsverschillen en persoonsgerichte integrale eerstelijnszorg aan het Radboudumc. “Ongunstige sociaaleconomische omstandigheden leiden ertoe dat de gezondheid van veel laagopgeleide mensen en migranten slechter is dan die van hoogopgeleiden. Als huisarts zeggen we bovendien voortdurend dingen vanuit ons eigen perspectief die voor hen totaal onbegrijpelijk zijn. Dat versterkt de gezondheidsverschillen. Mijn missie is daar verandering in te brengen.”

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2017

Huisarts en wetenschap 12/2017 Naar de uitgave