Skip to main content
main-content
Top

11-07-2013 | Nieuws

Huisarts kan niet meer zonder medische apps

Artsen kunnen niet meer zonder internet en de verworvenheden van e-health. Ze kunnen het gebruik ervan uitstellen, maar vroeg of laat moeten ze eraan geloven. Dat stelt Bart Timmers, huisarts in 's Heerenberg en, zoals hij zelf zegt, 'app-freak'. Timmer spreekt op 10 oktober tijdens het Mednet Congres De Digitale Dokter over de meest praktische medische apps.

Door apps zal volgens de Timmers de geneskunde veranderen. "Het is echt revolutionair wat er gebeurt. Vroeger zaten artsen met een boek en moesten ze met allerlei apparatuur allerlei metingen verrichten. Nu kan heel veel via apps. En dan laten die apps ook meteen zien wat het effect is. Alles wordt direct in grafiekjes verwerkt zodat in een oogopslag te zien is hoe het ervoor staat met de gezondheid."

Data

Niet alleen de arts verandert, ook de patiënt. "Nu heb ik al contact met patiënten via e-mail. (...) Ik denk dat onze functie over vijf jaar sterk veranderd is. Mensen komen dan binnen met hun data, zaken die ze zelf al gemeten hebben."

Congres

Bart Timmers verzorgt de afsluitende sessie tijdens het congres. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.

Auteur(s): Anouk Middelkamp

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.