Skip to main content
main-content
Top

01-09-2015 | Nieuws

Huisarts Baarn krijgt eerste Suske en Wiske over antibiotica

Huisarts Cassandra Zwaan-Gagenel in Baarn heeft van minister Edith Schippers een bijzonder stripalbum van Suske en Wiske gekregen. De minister van Volksgezondheid, die zelf in Baarn woont, wil dat patiënten zich realiseren dat antibiotica op de juiste manier moeten worden gebruikt.

Het stripboek 'Tante Biotica' over zogeheten antibioticaresistentie is vanaf deze week te lezen in de wachtkamers van zo'n 4.500 huisartsen en 1.900 apothekers in het land. Eerder verscheen het al online.

Verkeerd gebruik van antibiotica, zoals het niet afmaken van een kuur, zorgt er volgens de minister voor dat steeds meer bacteriesoorten ongevoelig worden voor geneesmiddelen. Daardoor kunnen ziektes die nu nog eenvoudig te bestrijden zijn weer levensbedreigend worden.

Naar schatting vallen in Europa elk jaar zo'n 25.000 doden door antibioticaresistentie. Extra ziekenhuisopnames en maatregelen om patiënten te isoleren kosten bij elkaar 1,5 miljard euro.

Het Suske en Wiske album is ook online te lezen.

Bron: RTV Utrecht 

Tip

Verder lezen over antibiotica:

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.