Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Uitgave 1-2/2017

GZ - Psychologie 1-2/2017

How to disappear?

Afscheidsrede emeritus-hoogleraar guido pieters

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1-2/2017
Auteur:
Prof. Guido Pieters
Belangrijke opmerkingen
Prof. Guido Pieters is een van de voortrekkers van de Community Psychiatry. Zijn ideeën daarover kregen vorm in de oprichting van een psychiatrisch nachthospitaal en een afdeling voor mensen met langdurige ernstige psychotische problematiek. Pieters was tweemaal voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT). Hij is een fervent voorstander van de introductie van Dialectische gedragstherapie en ACT in Vlaanderen.
* Pieters was voortrekker van de hervormingsbeweging ‘107’. Info: www.​innopsy107.​be
Uit: Desmet, P. & Sienaert, P. Life of Pieters. Emeritaat prof. Dr. Guido Pieters. UPC KU Leuven, 2016. Presentatie afscheidsrede (08-06-2016): https://​prezi.​com.

Samenvatting

Onlangs ging Guido Pieters, hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven, met emeritaat. Naar aanleiding daarvan stelden zijn collega’s de bundel ‘Life of Pieters’ samen, waarin zij diens grote verdiensten voor de Vlaamse ggz belichten. In de daarin opgenomen afscheidsrede ‘How to disappear’, trekt Pieters lessen uit het verleden en schetst hij de toekomstige lijnen van de ggz.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1-2/2017

GZ - Psychologie 1-2/2017 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Gesignaleerd

Nieuws

nieuws