Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Urologie 1/2022

Open Access 01-01-2022 | Editorial

Hou vol

Auteur: Prof. dr. Peter F. A. Mulders

Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Urologie | Uitgave 1/2022

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN
Alweer een nummer van het Tijdschrift voor Urologie, in het rood, op uw deurmat. Dat dit een nostalgische beeldvorming is, besef ik maar al te goed. Alweer bijna twee jaar hebben we te maken met coronaperikelen. Ondertussen gaat het leven van de urologen en hun patiënten gewoon door. Patiënten komen op tijd, later en uiteindelijk weer sneller onze ziekenhuizen binnen. Hoe het loopt is moeilijk te voorspellen en we weten nog niet of de zorg definitief gaat veranderen en hoe. Ook kennen we het eindpunt, mocht dat er al zijn, nog niet. We staan vaak in een soort overlevingsmodus en reageren op de dingen die op ons afkomen. Communiceren hierover is echter essentieel. Een tijdschrift als dit kan daarbij helpen en mijn advies is om daar gebruik van te maken. Als hoofdredacteur van de wetenschappelijke sectie stel ik vast dat de ingediende artikelen het vertrouwde beeld oproepen – en dat is maar goed ook. Of het moet zijn dat we wat meer case reports ontvangen.
In dit nummer als eerste een artikel van de groep uit Delft over een onderwerp waar we al jaren mee bekend zijn. Via een vragenlijstonderzoek is meer duidelijkheid gegeven over het nut van preventieve maatregelen voor gynaecomastie. Verder een case report over kiemcelneoplasie in situ, afkomstig van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven. Het is een goede les over dit ziektebeeld, dat we niet veel, maar toch met enige regelmaat tegenkomen. Ook het case report van Antal Oldenhof over segmentaal testisinfarct is leerzaam. Ten slotte beschrijft Anna Zeeleberg een succesvolle ESWL-behandeling van een blaassteen in een blaasdivertikel.
Al met al weer een zeer lezenswaardig nummer van ons tijdschrift. Enjoy en hou vol in deze zeer bijzondere tijden.
Open Access This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License (http://​creativecommons.​org/​licenses/​by/​4.​0/​), which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
Metagegevens
Titel
Hou vol
Auteur
Prof. dr. Peter F. A. Mulders
Publicatiedatum
01-01-2022
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tijdschrift voor Urologie / Uitgave 1/2022
Print ISSN: 2211-3037
Elektronisch ISSN: 2211-4718
DOI
https://doi.org/10.1007/s13629-021-00346-7