Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Digitale histo-anatomische keramiekrestauraties | Uitgave 1/2017

Tandartspraktijk 1/2017

Hoogesthetische restauraties binnen bereik

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2017
Auteur:
Prof. dr. ir. Jef van der Zel
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. ir. Jef van der Zel is oud-bijzonder hoogleraar Computerondersteunde tandheelkunde ACTA. Hij is verbonden aan de Cyrtina dental group, waar Primero kronen en bruggen worden vervaardigd.

Samenvatting

Het fabricageproces van hoogesthetische restauraties van tandkleurige vulmaterialen wordt momenteel gedomineerd door handmatige productieprocedures, waarvan de uitkomst sterk afhankelijk is van de kennis en vaardigheden van de uitvoerende tandtechnicus. Intussen worden, vanwege de eenvoud van het productieproces, monolithische cad/cam-restauraties uit verschillende materialen steeds normaler in de dagelijkse routine. Gelaagde restauraties vertonen significante esthetische voordelen ten opzichte van monolithische, maar zijn moeilijker te vervaardigen met behulp van digitale technologie. De belangrijkste factor voor de succesvolle geautomatiseerde digitale vervaardiging van esthetische restauraties in het front lijkt de anatomie van de individuele dentinekern. Dit artikel beschrijft de Primero (prosthetic mimetic restoration)-methode voor gelaagde restauraties met de histo-anatomie van natuurlijke tanden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Tandartspraktijk 1/2017 Naar de uitgave

X-puzzel

X-puzzel #1

Risicovol of roekeloos

Just culture

Epa-casus voor restauratieve tandheelkunde

Uitgebreide reconstructie met observatieperiode