Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-10-2017 | Artikel | Uitgave 6/2017

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2017

Honderd jaar ‘Rouw en melancholie’

Psychoanalytische beschouwingen bij verdriet en verlies

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 6/2017
Auteur:
Marc Hebbrecht
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is een bewerking van een lezing ter gelegenheid van de jaarlijkse studiedag van de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie op 9 juni 2017.

Samenvatting

In dit artikel wordt stilgestaan bij het belang van het thema verlies en verdriet in psychoanalytische therapie. Het artikel ‘Rouw en melancholie’ van Sigmund Freud uit 1917 wordt geëvalueerd in het licht van actuele psychoanalytische visies over rouw. Een casus wordt besproken over gestagneerde pathologische rouw, die beschouwd wordt vanuit de visie van Bion.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2017 Naar de uitgave

Forum

Adieu

EditorialNotes

Inleiding