Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Uitgave 4/2011

Denkbeeld 4/2011

Hogewey werd Hogeweyk

Leven met dementie in een wijk

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2011
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
redacteur van Denkbeeld, wetenschappelijk medewerker op het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot Begeleider-Animator
Verpleeghuis hogewey pionierde in 1993 met leefstijlgroepen. Anno 2010 is dit concept uitgebreid naar een compleet nieuwe wijk, anderhalve hectare groot, met 23 woningen voor zes tot zeven bewoners, gemeenschapsvoorzieningen, tuinen en wandelwegen. DENKBEELD-redacteur Patrick Verhaest reisde af naar Weesp om er een kijkje te nemen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Denkbeeld 4/2011 Naar de uitgave

Doordenker

Vooruitzien