Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Hoe zit het met de verplichting medische dossiers 10 jaar te bewaren als het dossier van je ex-patiënt bij de nieuwe huisarts is en je later een klacht krijgt?

Auteur : P. Vonk

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (de WGBO), en daarvoor ook al in de Wet op de Persoonsregistratie (WPR), is een bewaartermijn voor medische dossiers opgenomen. Deze is gesteld op tien jaar. Dossiers dienen tien jaar na vervaardiging, of zoveel later als redelijkerwijs uit de zorg van een goed hulpverlener voortvloeit, te worden vernietigd. Het criterium ‘een goed hulpverlener’ is in de WGBO erg belangrijk, het is de maat waaraan medisch handelen wordt getoetst als er problemen rijzen.
Literatuur
go back to reference Regels overdracht dossiers op een rijtje. Ledenbrief LHV 1995; 14: 4. Regels overdracht dossiers op een rijtje. Ledenbrief LHV 1995; 14: 4.
go back to reference Vonk P. Bewaartermijnen en regels voor overdracht medische dossiers. Medisch Contact 1998; 53: 753-55. Vonk P. Bewaartermijnen en regels voor overdracht medische dossiers. Medisch Contact 1998; 53: 753-55.
go back to reference KNMG consult, Arts en patiëntenrechten. Utrecht: KNMG, april 1995. KNMG consult, Arts en patiëntenrechten. Utrecht: KNMG, april 1995.
Metagegevens
Titel
Hoe zit het met de verplichting medische dossiers 10 jaar te bewaren als het dossier van je ex-patiënt bij de nieuwe huisarts is en je later een klacht krijgt?
Auteur
P. Vonk
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_810