Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2016 | Journaal | Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016

Hoe vaak komt een huidabces terug?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2016
Auteur:
Tobias Bonten
Belangrijke opmerkingen

Addendum

Esther Feijen-de Jong et al. stellen in hun artikel ‘Ook zwangeren gaan naar de huisarts’ (Huisarts Wet 2015(58):574-6): ‘Dit onderzoek is het eerste dat het gebruik van huisartsenzorg door zwangeren in kaart heeft gebracht.’ Dit is echter niet helemaal correct. Frans Meijman en Chiel Springer deden hiernaar al eerder onderzoek.
De redactie
De berichten, commentaren en reacties in het Journaal richten zich op de wetenschappelijke en inhoudelijke kanten van het vak. Bijdragen van lezers zijn van harte welkom (redactie@nhg.org).

Samenvatting

Furunkels of huidabcessen komen regelmatig voor in de huisartsenpraktijk. Tot nu toe was het onduidelijk hoe vaak een furunkel of huidabces terugkomt. Nieuw onderzoek laat zien dat dit 10% is binnen een jaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Huisarts en wetenschap 1/2016 Naar de uitgave

Intermezzo

Transparant