Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Praktijkvoorbeeld | Uitgave 2/2013

Standby 2/2013

Hoe te handelen bij een geavulseerd element

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 2/2013
Auteur:
Yvonne Maassen
Belangrijke opmerkingen

Op www.​dentaltraumaguid​e.​org (een Engelstalige website) staat een mooi schema over de prognose. Kijk bij Alvulsion op tabblad Prognosis. Hier kun je de situatie van jouw patiënt invullen en dan komt er een prognose tevoorschijn.

Een van de grootste zorgen van ouders, wat het gebit van hun kind betreft, is dat het kind een tand verliest. In vaktermen noemen we een door een ongeluk of geweld verloren tand een geavulseerd element. Hoe moeten patiënten, ouders en tandheelkundigen handelen bij een geavulseerd element? Als assistent krijg je er vaak als eerste mee te maken. Jij bent immers degene die de telefoon aanneemt. Welke adviezen geef je mee en wat zijn tegenwoordig de behandelingen en richtlijnen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Standby 2/2013 Naar de uitgave