Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017

Hoe migrantenfamilies dementie ervaren: Verhalen uit Amsterdam Nieuw-West

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2017
Auteur:
Rikke Komen
Belangrijke opmerkingen
Rikke Komen is onderzoeker bij Tao of Care (rikke.komen@tao-of-care.nl). Met dank aan Jos van Campen, geriater van MC Slotervaart, en hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie Anne- Mei The voor de samenwerking bij dit project.

Samenvatting

Medisch antropologe Rikke Komen interviewde vijftien mantelzorgers van oudere migranten met dementie, voor het merendeel afkomstig uit Turkije en Marokko. Hoe kijken oudere niet-westerse migranten en hun familie aan tegen dementie en hoe ervaren zij hun situatie als zij met deze aandoening te maken krijgen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Denkbeeld 5/2017 Naar de uitgave

Boeken

Mist