Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-11-2016 | Artikelen | Uitgave 4/2016

Jeugdbeleid 4/2016

Hoe krijg je een Oscar voor de regie in de jeugdhulp

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2016
Auteur:
Dr. Bert C. Bröcking

Samenvatting

Wat kunnen gemeenten als verantwoordelijke voor de jeugdhulp met behulp van hun regie doen om een systeem te creëren waarin de cliënt centraal staat?
De auteur beschrijft allereerst wat hij verstaat onder ‘het centraal stellen van de cliënt’.
Vervolgens wordt het systeem van de jeugdhulp geschetst en de rollen die cliënt, hulpverlener en gemeente daarin spelen. Zij hebben ieder hun eigen belangen bij de jeugdhulp. Deze belangen kunnen schuren, wat leidt tot minder goede hulp aan cliënten.
Ten slotte komen de mogelijkheden aan bod voor gemeenten om op basis van deze rollen adequate regie te voeren over dit systeem – waarbij er afstemming plaatsvindt tussen de schurende belangen – die leidt tot een jeugdhulp waarin de cliënt centraal staat.
In dit artikel, dat de kern weergeeft van het recente proefschrift Sturen zonder schuren van de auteur, worden de condities benoemd die het succes bepalen van de regievoering.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Jeugdbeleid 4/2016 Naar de uitgave