Skip to main content
Top

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Hoe kan een chronische ‘metaalsmaak’ in de mond worden verklaard?

Auteur : Dr. W.F.C. Hogewind

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het hoofdorgaan voor de smaakwaarneming is het tongoppervlak: ongeveer 2000 smaakpapillen (papillae fungiformes, foliatae en circumvallatae), waarbinnen één of meer smaakknoppen of smaakbekers, zijn verspreid aan de bovenkant en zijkant van de tong aanwezig. Daarnaast komen smaakknoppen ook voor in palatum molle, epiglottis, oropharynx en larynx.
Literatuur
go back to reference Swart EL, Loenen AC van, Waal van der I. De mond vol bijwerkingen. Pharm Weekbl 1995; 11/12: 289-95. Swart EL, Loenen AC van, Waal van der I. De mond vol bijwerkingen. Pharm Weekbl 1995; 11/12: 289-95.
go back to reference Nieuw Amerongen A van. Speeksel en mondgezond heid. Amsterdam: VU Uitgeverij, 1994. Nieuw Amerongen A van. Speeksel en mondgezond heid. Amsterdam: VU Uitgeverij, 1994.
go back to reference Waal van der I. Mondbranden. Alphen a/d Rijn: Samsom Stafleu, 1990. Waal van der I. Mondbranden. Alphen a/d Rijn: Samsom Stafleu, 1990.
go back to reference Hogewind WFC, Knoop AA. Smaakstoornissen. Een beschouwing over smaak en smaakstoornissen. Ned Tijdschr Tandheelkd 1986; 93: 479-82. Hogewind WFC, Knoop AA. Smaakstoornissen. Een beschouwing over smaak en smaakstoornissen. Ned Tijdschr Tandheelkd 1986; 93: 479-82.
Metagegevens
Titel
Hoe kan een chronische ‘metaalsmaak’ in de mond worden verklaard?
Auteur
Dr. W.F.C. Hogewind
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_493