Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Beschouwing | Uitgave 2/2018

Vakblad Sociaal Werk 2/2018

Hoe kan deze mens in deze context het best tot zijn of haar recht komen?: Kwetsbaarheid en sociale rechtvaardigheid

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2018
Auteur:
Hans van Ewijk
Belangrijke opmerkingen
Hans van Ewijk is Visiting Professor in International Social Policy and Social Work aan de Universiteit van Tartu, Estland. Hij is emeritus lector van het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht en emeritus hoogleraar Grondslagen van het maatschappelijk werk aan de Universiteit van Humanistiek. Dit artikel is een verkorte versie van de Van Koetsveldlezing die hij in november 2017 hield.
Hans van Ewijk was tot dit jaar voorzitter van de Redactieadviesraad van Maatwerk en Vakblad Sociaal Werk. Hartelijk dank voor je grote betrokkenheid bij ons blad!

Samenvatting

Sociaal werkers ondersteunen kwetsbare burgers. Elke keer is dat zoeken wat voor deze mens in deze situatie passend is. Behalve door praktische en theoretische kennis en een methodische aanpak, laat een professional zich sturen door het perspectief en de waarden van het beroep. Voor sociaal werkers staat de waarde ‘sociale rechtvaardigheid’ centraal. In dit artikel verbind ik kwetsbaarheid als kenmerk van de doelgroep van sociaal werkers aan sociale rechtvaardigheid als richtinggevende waarde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Vakblad Sociaal Werk 2/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws