Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Psychodiagnostiek | Uitgave 6/2017

GZ - Psychologie 6/2017

Hoe herken je PTSS bij kinderen en jongeren? Stel rake vragen!

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 6/2017
Auteur:
Lotte Hendriks
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u korte bijdragen over specifieke werkwijzen of problemen in de psychodiagnostiek.
Lotte Hendriks is gz-psycholoog en promovenda. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van jongeren en volwassenen met PTSS, werkt als behandelaar en onderzoeker bij Overwaal Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS (onderdeel van Pro Persona) en ze is verbonden aan de Radboud Universiteit. Het project Rake Vragen (www.​rakevragen.​nu) ontwikkelde ze samen met Rolf Martens, onder begeleiding van hoogleraar Agnes van Minnen.

Samenvatting

Lang niet alle kinderen en jongeren die klachten ontwikkelen na een traumatische ervaring, krijgen daarvoor de behandeling die zij nodig hebben. Deels komt dit doordat er te weinig over trauma en de mogelijke gevolgen ervan gesproken wordt; trauma blijkt een lastig te bespreken thema, ook voor psychologen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

GZ - Psychologie 6/2017 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws