Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 5/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2016

Hoe helpt de JGZ gevluchte kinderen weer op verhaal te komen?

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5/2016
Auteurs:
I. Brokx, M. Keij

Samenvatting

Veel vluchtelingenkinderen hebben traumatische ervaringen opgedaan. De meesten komen in Nederland snel op verhaal wanneer er sprake is van optimale veerkracht, gezonde ontwikkeling en goed ouderschap. De jeugdgezondheidszorg (JGZ) kan veel betekenen voor deze kinderen/gezinnen in de diverse gemeenten in ons land. In dit artikel beschrijven we hoe de JGZ kan bijdragen aan het versterken van de veerkracht van ouders en kinderen. We gaan ook in op de begrippen traumatische ervaring, traumatisering en traumatische stoornis.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2016 Naar de uitgave