Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-09-2020 | Onderzoek | Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020

Hoe denken huisartsen over de kernwaarden en kerntaken van de huisartsgeneeskunde?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2020
Auteurs:
Jettie Bont, Otto Maarsingh, Kees Kraaijeveld, Henriëtte van der Horst
Belangrijke opmerkingen
Bont J, Maarsingh OR, Kraaijeveld K, Van der Horst HE. Hoe denken huisartsen over de kernwaarden en kerntaken van de huisartsgeneeskunde? Huisarts Wet 2020;63(10):21-6. DOI:10.1007/s12445-020-0858-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: OM ontving van ZonMw een subsidie voor het onderzoeksproject ‘Optimising personal continuity for older patients in general practice: a stepped wedge cluster randomised controlled trial.

Samenvatting

Sinds de Woudschoten-conferentie in 1959 zijn zowel de huisartsgeneeskundige zorg als de samenstelling van de beroepsgroep drastisch veranderd. Bij de herijking op de tweede Woudschotenconferentie in 2019 bleken de destijds geformuleerde kernwaarden en kerntaken weinig aan zeggingskracht hebben ingeboet. Blijkens de enquête die de herijking voorbereidde, zijn huisartsen het nog altijd eens over de kernwaarden, maar verschillen in de opvattingen over kerntaken maken voortgaande heroriëntatie op de organisatie van de huisartsenzorg noodzakelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws