Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

29-08-2020 | Onderzoek | Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020

Hoe denken burgers over de eerstelijnszorg voor kinderen?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2020
Auteurs:
Janine van Til, Yvonne Schilthuis, Catharina Groothuis-Oudshoorn, Magda Boere-Boonekamp
Belangrijke opmerkingen
Van Til JA, Schilthuis YJ, Groothuis-Oudshoorn CGM, Boere-Boonekamp MM. Hoe denken burgers over de eerstelijnszorg voor kinderen? Huisarts Wet 2020;63(10):27-32. DOI:10.1007/s12445-020-0842-z.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
Dit is een bewerkte vertaling van Van Til JA, Groothuis-Oudshoorn CGM, Vlasblom E, Kocken PL, Boere-Boonekamp MM. Primary care in five European countries:​ a citizens’ perspective on the quality of care for children. PLoS One 2019;14:e0224550. Publicatie gebeurt met toestemming.

Samenvatting

De eerstelijnszorg is bepalend voor het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid van Nederlandse kinderen. Die zorg moet beantwoorden aan de behoeften van de zorgvragers en daarom is het van belang te weten hoe zij over de kwaliteit van de zorg denken. Ons onderzoek wijst erop dat het oordeel van de burger over de eerstelijnszorg positief is, maar dat er ook punten zijn die meer aandacht verdienen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020 Naar de uitgave