Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Thema | Uitgave 3-4/2014

Jeugdbeleid 3-4/2014

Hink Stap Sprong langs internationale beleidspraktijken

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 3-4/2014
Auteur:
Peter Barendse

Intro

Kinderen en jongeren in Europa en delen van de wereld bewegen steeds minder. Een schrikbeeld van te dikke kinderen die binnen zitten, niet meer buitenspelen, niet meer rennen of fietsen en plezier hebben in bewegen, doemt op. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO – World Health Organisation) stelt dat te weinig lichaamsbeweging een van de vier belangrijkste risicofactoren voor overlijden is. Het belang van een actieve leefstijl, juist voor jeugd, wordt wereldwijd dan ook niet ter discussie gesteld.
Peter Barendse gaat kort in op enkele beleids- en praktijkvoorbeelden uit vijf landen (Brazilië, Finland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Australië) en concludeert dat Nederland zich zeker zou mogen laten inspireren door deze bezielende voorbeelden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3-4/2014

Jeugdbeleid 3-4/2014 Naar de uitgave