Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 4/2012

Kind & Adolescent Praktijk 4/2012

HIJ IS EEN MEISJE, ZIJ IS EEN JONGEN Over genderdysfore adolescenten

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Dr. Annelou de Vries
Belangrijke opmerkingen
kinder- en jeugdpsychiater VU mc.

samenvatting

Uit onderzoek blijkt dat de wens van genderdysfore jongeren tot een geslachtsaanpassende behandeling die al op jonge leeftijd bestaat, meestal niet meer verdwijnt. Het gebruik van puberteitsremmers wordt als zeer positief ervaren. Het voorkomt mogelijk problemen op latere leeftijd. De vrij grote groep jongeren zonder ernstige bijkomende problemen heeft niet veel extra zorg nodig. Samenwerking met hulpverleners in de eigen regio voor de genderdysfore jongeren met een autismespectrumstoornis, andere psychiatrische problemen of een problematische gezinsachtergrond is daarentegen noodzakelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Kind & Adolescent Praktijk 4/2012 Naar de uitgave

ALS JE ’T MIJ VRAAGT

MICHAEL, 23 JAAR

Ten Geleide

BYE

Psychobellettrie

GROEIVREES