Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Casus | Uitgave 1/2015

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie 1/2015

Heupfracturen bij kinderen

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie > Uitgave 1/2015
Auteurs:
B. van der Ende, T.S.C. Jakma
Belangrijke opmerkingen
1 anios chirurgie
2 T.S.C. Jakma, traumachirurg Beide auteurs zijn verbonden aan het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht, afdeling Chirurgie

Samenvatting

Heupfracturen zijn voor de westerse wereld een omvangrijk zorgprobleem, met name heupfracturen bij de oudere ‘osteoporotische’ patiënt. Echter, ook in andere leeftijdsgroepen komen heupfracturen voor, waar deze fracturen kunnen leiden tot een aanzienlijke morbiditeit. Wij leggen u drie casus voor van kinderen die een heupfractuur opliepen. We beschrijven de casus van een 11-jarige, een 6-jarige en een 16-jarige jongen; twee van hen ondergingen een operatieve behandeling en één een conservatieve behandeling. Heupfracturen bij kinderen zijn zeldzaam. Dergelijke fracturen moeten serieus genomen worden vanwege het hoge percentage complicaties dat bij deze fracturen op kan treden.
In alle drie de casus is een weloverwogen keuze gemaakt tussen conservatieve en operatieve behandeling, wat in alle gevallen heeft geleid tot goede resultaten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie

Het Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie is geen 'klassiek' wetenschappelijk tijdschrift, maar wil een spreekbuis zijn voor ieder die zich bezighoudt met de traumatologie, in al haar aspecten.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie 1/2015 Naar de uitgave

Samenvatting proefschrift

Forearm fractures in children