Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

17-07-2020 | Casuïstiek | Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020

Het wartenbergsyndroom

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2020
Auteurs:
Max Mimpen, Saskia Noordzij, Dennis van Veenendaal
Belangrijke opmerkingen
Mimpen MC, Noordzij SMSJ, Van Veenendaal D. Het wartenbergsyndroom. Huisarts Wet 2020;63(8):50-2. DOI:10.1007/s12445-020-0790-7.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Het wartenbergsyndroom betreft een beknelling van de sensibele tak van de n. radialis superficialis. De oorzaak van deze beknelling is vaak een verdikking van een pees rondom het verloop van deze zenuwtak. Deze aandoening zien we vaker bij kappers en tuinders, omdat zij beroepsmatig hun polsen herhalend proneren. Deze beweging leidt tot zwelling, waardoor beklemming ontstaat. Het syndroom wordt vaak gemist wegens zijn zeldzaamheid en het unieke, lastig te duiden gebied waar het syndroom voorkomt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Andere artikelen Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020 Naar de uitgave

Onderzoek

Delay bij TIA

Nieuws

Nieuws