Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

29-09-2015 | Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015

Het voorspellen van ziekterisico’s

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2015
Auteur:
Prof. dr. Martina C. Cornel

Samenvatting

Het voorspellen van ziekterisico’s en herkennen van presymptomatische vormen kan bijdragen aan langer gezond leven, vooral wanneer effectieve interventies beschikbaar zijn. Zowel genetisch (‘omics’) onderzoek als beeldvormend onderzoek en vragenlijsten, of combinaties van deze drie, kunnen van belang zijn. Een keurmerksysteem kan helpen onderscheid te maken tussen verantwoord en onverantwoord aanbod. Genetische testen zijn voor de eerste lijn vooral van belang om monogene subtypen van kanker, hart- en vaatziekten en diabetes te herkennen, omdat deze een ander beloop hebben en een andere aanpak vragen dan ‘gewone’ veelvoorkomende aandoeningen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015 Naar de uitgave