Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Neuropraxis 1/2011

Het verbonden brein

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 1/2011
Auteur:
Dr. M.P. van den Heuvel
Belangrijke opmerkingen
neuroinformaticus, onderzoeker

Abstract

Ons brein is een web van allerlei aan elkaar geschakelde gebieden. Hersengebieden zijn structureel en functioneel aan elkaar verbonden en wisselen zo continue informatie uit. Elk gebied in ons brein heeft zijn eigen gespecialiseerde taak of functie. Zo hebben we speciale gebieden voor het verwerken van visuele of auditieve informatie en bijvoorbeeld gebieden die belangrijk zijn voor het tijdelijk onthouden van een telefoonnummer of juist het langer opslaan van herinneringen. Maar uiteindelijk moeten al die gebieden met elkaar communiceren en samenwerken om tot een goed resultaat te komen. De verbindingen tussen de verschillende hersengebieden zijn niet een bijzaak of zomaar een eigenschap van de hersenen, ze zijn een integraal onderdeel van hoe ons brein werkt. Een goed functionerende samenwerking is cruciaal: zonder goed werkende verbindingen geen goed werkende hersenen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Neuropraxis 1/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

signalement

OriginalPaper

woorden vooraf