Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

22-02-2021 | Internationaal onderzoek | Uitgave 2/2021

Podosophia 2/2021

Het toetsen van voetbelasting en voetlandingspatroon bij hardloopsters in minimalistische en conventionele hardloopschoenen

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2021
Auteur:
BSc Koen Spaninks
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek. In deze editie betreft het het artikel: Soňa Jandová, Jan Charousek, Miroslav Janura. Comparison of foot loading and foot strike pattern in women running in minimalist and conventional sports shoes. Acta Gymnica. 2019;49(1):40–46. https://​doi.​org/​10.​5507/​ag.​2019.​003 (open source).

Samenvatting

Hardlopers gebruiken conventionele hardloopschoenen om zich te beschermen tegen te grote schokken die kunnen leiden tot blessures in de voet en de gewrichten. Er zijn ook hardlopers die minimalistische schoenen, barefoot schoenen, gebruiken. In een artikel in Acta Gymnica werd de voetlanding en de -belasting bij beide soorten schoenen onderzocht. De studie toonde aan dat in minimalistische schoenen de voetlanding naar voren kan verplaatsenen en de voetbelasting kan toenemen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2021

Podosophia 2/2021 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Hoe ga je op de tenen staan?