Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

9. Het spijsverteringsstelsel

Auteurs : P. Bocken, L.L. Kirchmann, M. Vleugels

Gepubliceerd in: Anatomie en fysiologie van de mens

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het lichaam haalt de energie en de bouwstoffen die het nodig heeft uit het voedsel. Het voedsel moet in het lichaam worden afgebroken om de benodigde stoffen vrij te maken, het moet worden verteerd. De spijsvertering is een combinatie van mechanische en chemische processen.
Metagegevens
Titel
Het spijsverteringsstelsel
Auteurs
P. Bocken
L.L. Kirchmann
M. Vleugels
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1344-0_9