Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2007 | Journaal | Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007

Het nut van een dut

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2007
Auteur:
   

Samenvatting

In de Archives of Internal Medicine verscheen onlangs een publicatie van een Griekse groep onderzoekers over het nut van middagdutjes. Naska et al. beschikten over een uitgebreide set gegevens van een cohort van 23.681 personen dat 6,5 jaar werd gevolgd. Werkende mannen die regelmatig een middagdutje deden, bleken een ongeveer 3 keer kleinere kans te hebben op coronaire hartdood. Ook voor vrouwen en niet-werkenden bood een middagdutje een zekere bescherming tegen coronaire hartdood, maar in mindere mate. In deze analyse werd gecorrigeerd voor confounders zoals leeftijd, roken, opleidingsniveau, BMI, lichaamsbeweging en voedingsgewoonten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2007

Huisarts en wetenschap 7/2007 Naar de uitgave