Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Psychodiagnostiek | Uitgave 5/2013

Psychopraktijk 5/2013

Het meten van emotieregulatie met de FEEL-KJ: een nieuw instrument

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2013
Auteur:
Prof.dr. Caroline Braet
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over werkwijzen of instrumenten uit de psychodiagnostiek.
Prof.dr. C. Braet is hoogleraar aan de Universiteit Gent. Daarnaast is ze als consulent verbonden aan de kinderpolikliniek van het Universitair Ziekenhuis van Gent, het Medisch Pediatrisch Centrum in De Haan en als coördinator bij het Universitair Psychologisch Centrum ‘Kind & Adolescent’ in Gent (Caroline.Braet@UGent.be).
Emoties maken deel uit van het leven1. Goed omgaan met deze emoties kan cruciaal zijn voor je stemming. Vreemd genoeg wordt in de klinische praktijk vaak veel aandacht besteed aan wat iemand denkt, voelt en doet, maar niet aan de wijze waarop iemand dan vervolgens met zijn gevoelens omgaat. We gaan hier nader in op de aard en betekenis van emotieregulatie en een nieuw instrument voor het meten ervan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Psychopraktijk 5/2013 Naar de uitgave