Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-05-2019 | Biomechanica en Bewegingsanalyse | Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019

Het meten van de spronghoogte

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2019
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.

Samenvatting

Er bestaan vele methoden om de spronghoogte te meten, waaronder die met een smartphone. Het belangrijke systematische verschil tussen de verschillende meetmethoden is de uitgangspositie van waaruit de spronghoogte wordt gemeten. In absolute zin leveren verschillende methoden – mede daardoor – verschillende spronghoogten op. De rangvolgorde van hoogste naar laagste springer is echter bij alle methoden gelijk. Daarmee zijn alle methoden allemaal geschikt om bij dezelfde persoon twee (of meer) condities met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld de spronghoogten bij het dragen van verschillende typen sportschoenen of de invloed van verschillende tapemethoden of braces op de spronghoogte. Ook het effect van training op de spronghoogte kan met deze methoden worden gemeten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019 Naar de uitgave

Visie

Drive