Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018

Het lied van de herinnering: De positieve kracht van Music & Memory

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Manon Bruinsma, Michel Van Dijk
Belangrijke opmerkingen
MANON BRUINSMA IS VOORZITTER VAN MUSIC & MEMORY NEDERLAND: WWW.​MUSICANDMEMORY.​NL.

Samenvatting

Dan Cohen is oprichter en directeur van Music & Memory, de Amerikaanse organisatie die persoonlijke afspeellijsten met muziek samenstelt voor hulpbehoevende ouderen. Dat blijkt goed te werken. Ouderen in zorginstellingen worden blij en gelukkig als ze hun favoriete muziek kunnen beluisteren. Manon Bruinsma sprak met Cohen over de achtergronden van zijn werk. ‘Muziek werkt vaak beter dan een pil.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Denkbeeld 1/2018 Naar de uitgave

Hartenkreet

Actief zijn

Kleinbeeld

Kleinbeeld