Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2018 | onderzoek in het kort | Uitgave 9/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2018

Het kwantificeren van compensatiebewegingen van armprothesegebruikers

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 9/2018
Auteurs:
Tallie van der Laan, Sietke Postema, Michiel Reneman, Raoul Bongers, Corry van der Sluis
Belangrijke opmerkingen
Originele artikel: Laan TMJ van der, Postema SG, Reneman MF, Bongers RM, Sluis CK van der. Development and reliability of the rating of compensatory movements in upper limb prosthesis wearers during work-related tasks. J Hand Ther 2018 Feb 10. pii: S0894-1130(17)30122-9. https://​doi.​org/​10.​1016/​j.​jht.​2017.​12.​003.

Samenvatting

Gebruikers van een armprothese moeten compensatiebewegingen maken om dagelijkse taken en werkgerelateerde taken uit te kunnen voeren met hun prothese. Deze compensatiebewegingen kunnen spier- en gewrichtsklachten veroorzaken of in stand houden. Gebruikers van een armprothese maken de meeste compensatiebewegingen met beide schouders en de romp. Doelen van dit onderzoek waren (1 het ontwikkelen van een observationeel scoresysteem voor het scoren van compensatiebewegingen bij armprothesegebruikers tijdens de uitvoering van testen van de functional capacity evaluation aangepast voor prothesegebruikers en eenhandigen (FCE-OH), en (2 het bepalen van de inter- en intrabeoordelaarsbetrouwbaarheid van het scoresysteem.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2018 Naar de uitgave