Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | In gesprek | Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018

‘Het hoeft allemaal niet zo volmaakt te zijn’

Niek en Elena over leven met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2018
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
Patrick Verhaest is redacteur van Denkbeeld, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.
Meer lezen?
Elena de Ru en Elane Lazet (2018). Dementie. Onze zorg. Oud-Turnhout/’s-Hertogenbosch: Gompel&Svacina, 193 p., € 23,90.

Samenvatting

Niek Bins heeft gevorderde vasculaire dementie. Na een aantal zeer moeilijke jaren hebben partner Elena de Ru en hij een manier gevonden om daarmee goed om te gaan. Hun ervaringen delen ze graag met anderen. Opdat mensen met dementie en hun mantelzorgers sneller een nieuw evenwicht kunnen vinden. Redacteur Patrick Verhaest sprak met het koppel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld