Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2017 | Heet van de naald | Uitgave 2/2017

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2017

Het Heyendael Manifest voor betere en betaalbare zorg

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 2/2017
Auteur:
prof.dr. Hester Vermeulen

Samenvatting

@in:Wouter Bos (VUmc), Joël Gijzen (CZ), Leon van Halder (Radboudumc), Norbert Hoogers (Zilveren Kruis), Chiel Huffmeijer (Reinier Haga Groep), David Jongen (Zuyderland), gynaecoloog Jan Kremer (Zorginstituut Nederland), Wim van der Meeren (CZ), de huisartsen Bart Meijman en Jan Frans Mutsaerts, anesthesioloog Robert Sie en Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland). Deze twaalf kopstukken uit de gezondheidszorg waarschuwen in het Heyendael Manifest dat in de komende jaren de zorguitgaven twee keer zo hard zullen groeien dan de economie (3,4 versus 1,7%). Zij stellen dat de Nederlandse zorg goed is, maar de komende jaren voor een aantal inhoudelijke en financiële uitdagingen staat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2017 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Maakt het uit wat je gebruikt?