Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2007 | Article | Uitgave 1/2007

Kind & Adolescent Praktijk 1/2007

Het heilige protocol

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2007
Auteur:
Else de Haan
Belangrijke opmerkingen
Dr. E. de Haan is psycholoog, psychotherapeut en universitair hoofddocent, bij de Bascule en het AMC, Amsterdam

Abstract

Tot nu toe is iedere behandelaar op ons gebied vrij geweest om die behandeling toe te passen die hij of zij het beste vond. Vreemd genoeg was de beslissing wat ‘het beste’ is lange tijd gebaseerd op theoretische overwegingen die verder niet op hun juistheid werden onderzocht. Afhankelijk van de ‘therapeutische school’ waarin men was opgeleid, vond men die betreffende vorm van therapie de beste. Dat is veranderd. Officieel zijn we het met elkaar eens dat een behandeling bij voorkeur ‘evidence based’ ofwel bewezen effectief moet zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2007

Kind & Adolescent Praktijk 1/2007 Naar de uitgave

Article

Recensies