Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | werk in uitvoering | Uitgave 4/2014

Vakblad Sociaal Werk 4/2014

Het gras is altijd groener

Wim is nooit tevreden

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2014
Auteur:
Jaap van den Bosch
Belangrijke opmerkingen
Jaap van den Bosch is docent aan de Avans Hogeschool voor sociale studies in Den Bosch. Deze casus dateert uit de tijd dat hij werkzaam was als maatschappelijk werker.

Samenvatting

Wim woont met vrouw en twee kinderen in een groot huis. Mijn collega en ik fietsen langs voor een intakegesprek. Ik werk als outreachend maatschappelijk werker in een team dat hulpverlening geeft aan mensen met een indicatie voor een stoornis in het autistisch spectrum. Wim is een gezette man van 47 jaar, zijn vrouw Agnes is van dezelfde leeftijd en erg mager. Tijdens ons gesprek valt op dat Wim telkens naar Agnes kijkt als wij hem een vraag stellen over zijn klachten of hulpvragen. Wim meent dat zij ‘dit soort zaken beter kan vertellen.’ Zo is Agnes steeds aan het woord.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Vakblad Sociaal Werk 4/2014 Naar de uitgave

internethulp

Woord voor woord

op onderzoek

De transformatie