Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2008 | orale functieleer | Uitgave 12/2008

Tandartspraktijk 12/2008

Het gebruik van Trainers in de praktijk

Oromyofunctionele therapie (4, slot)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2008
Auteurs:
B. P. M. Verlinden, P. Helderop
Belangrijke opmerkingen
tandarts
logopedist

Samenvatting

In drie voorgaande nummers van TP zijn de algemene beginselen van OMFT aan bod gekomen (TP juli 2008), gevolgd door de principes van het opmeten van spier-sterkten en de implicaties daarvan voor OMFT-behande-ling (TP september 2008) en ten slotte is besproken hoe OMFT een daadwerkelijke bijdrage kan leveren aan de reductie van het hoge aantal (26-38%) orthodontische relapsgevallen van open-beetbehandelingen (TP oktober 2008).
In dit voorlopig laatste artikel over OMFT zal het gebruik van met name de zachte Trainers in de tandheelkundige en logopedische praktijk besproken worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2008

Tandartspraktijk 12/2008 Naar de uitgave

beroepsuitoefening

Mondfotografie

kindertandheelkunde

Beschermlaag

TP selectief

mondheelkunde