Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | De promotie | Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016

Het gebitsslijtage beoordelingssysteem

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2016
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Gebitsslijtage is een multifactorieel proces dat leidt tot het verlies van de harde tandweefsels: het glazuur en het dentine. Vanwege haar multifactoriële etiologie kan gebitsslijtage zich op vele manieren presenteren, waardoor het diagnosticeren en managen van de conditie lastig en uitdagend kan zijn. Peter Wetselaar ontwikkelde voor zijn promotieonderzoek een veelomvattend modulair systeem: het Gebitsslijtage Beoordelingssysteem (GBS). Hiermee kan de behandelaar onder meer het probleem herkennen, de ernst vaststellen, het (voortgaande) proces monitoren en de mogelijke oorzaken duiden. Voorts kan hij aan de hand hiervan bepalen of de behandeling door de algemeen practicus zal worden uitgevoerd, of dat verwijzing naar een gedifferentieerde tandarts nodig is.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Problemen met NRC?

Tandarts in de praktijk

Sprookjes over jeugdtandverzorging