Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | boekbesprekinging | Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010

Het esthetische gevoel: een attitude

Inspirerende handleiding voor onzichtbare restauraties

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2010
Auteur:
Thijs Risseeuw
Belangrijke opmerkingen
tandarts
De esthetische tandheelkunde heeft door het werk van een groep uiterst bevlogen tandartsen en tandtechnici een vaste plek binnen het werkterrein van de algemeen practicus veroverd. De namen van Pascal en Michel Magne, Galip Gürel en Willi Geller worden, naast die van anderen, daarbij door velen genoemd. Deze vakbroeders hebben de ontwikkeling van het denken over schoonheid en kwaliteit vormgegeven en van iedere tandarts mag tegenwoordig worden ver-wacht dat hij of zij met enig gevoel voor esthetiek het vak beoefent. De natuur bepaalt het kader en de tandarts (vaak samen met de tandtechnicus) de mogelijkheden. Het natuurlijke gebit op een zo natuurlijk mogelijke wijze in stand houden is het doel van de ware esthetisch ingestelde tandarts en het gaat daarbij al lang niet meer om gewoonweg ‘bling bling’- of ‘witterdan-wit’-tandheelkunde.
In alle facetten van de restauratieve tandheelkunde speelt dit streven naar natuurlijk ogende, en dus mooie restauraties een rol.
Belangrijk is het om een echt goede onzichtbare vestibulaire composietrestauratie te kunnen (en willen) maken. Belangrijk is het om goed minimaal invasieve behandelingen uit te kunnen voeren, zoals het ver-vaardigen van perfecte facings en inlays. Belangrijk is het om materiaalkennis te hebben en de modernste technieken te beheersen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2010

Tandartspraktijk 3/2010 Naar de uitgave

redactioneel

Expert opinion

parodontologie

Orale lichen planus

agenda

agenda