Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Het Dilemma | Uitgave 1/2020

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 1/2020

Het enige dat nog rest?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
In ons verpleeghuis woont een mevrouw met vergevorderde dementie. Haar man komt dagelijks op bezoek en helpt haar dan met eten. Mevrouw geniet zichtbaar van de aandacht die ze van hem krijgt, maar doordat ze achteruitgaat verslikt ze zich bijna voortdurend. De logopedist heeft al de nodige instructies gegeven. Die volgt meneer een tijdje op, maar uiteindelijk gaat het altijd weer mis. Inmiddels vindt de arts het te gevaarlijk worden en wil hij dat meneer zijn vrouw geen eten meer geeft. Die is het daar echter niet mee eens, omdat dan naar zijn gevoel het enige wordt afgepakt dat hij nog met zijn vrouw deelt. Wat te doen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Denkbeeld 1/2020 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld