Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Beroep en Belang | Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013

Het einde van de solist?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2013
Auteurs:
Drs. Dineke Smit, Drs. Frits Bosch
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u informatie over wet- en regelgeving en de praktijkvoering van de hulpverlener. Drs. E.H. (Dineke) Smit, zelfstandig wetenschapsfilosoof, werkzaam bij de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen, beleid en onderzoek en secretaris van Cura Generalis i.o. (dineke@lve.nl); Drs. F. (Frits) Bosch, eerstelijnspsycholoog en bestuurslid van Cura Generalis i.o. en bestuurslid van de coöperatie Psyzorg 1e lijn Haarlemmermeer Kennemerland.
De dynamiek van de zorgmarkt wordt steeds meer zichtbaar. Zorg wordt in toenemende mate geëconomiseerd. We spreken niet meer over zorgvragen maar over zorgproducten. Dat de zorg wordt gebureaucratiseerd zal niemand zijn ontgaan! Je hebt een halve dagtaak nodig voor je administratie waarbij er vooral oog is voor de meetbare onderdelen van de zorg. Zorg wordt tevens beheerst door grote marktpartijen waarbij de solopraktijk zijn langste tijd lijkt te hebben gehad. Wat betekent dit voor ons als zelfstandige praktijkhouders? Moeten alle solopraktijken nu opgeheven worden en opgaan in grote zorggroepen? Willen we dit wel of hebben we niks te willen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013 Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

Optimistisch denken

Onze Correspondent

Psychotische context