Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2019 | Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019

Het effect van glasvezelversterking

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2019
Auteur:
Eline van Mossevelde
Belangrijke opmerkingen
Eline van Mossevelde is in 2018 afgestudeerd als tandarts aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met haar masterscriptie getiteld ‘Het effect van een glasvezelversterkte composietopbouw op de fractuurweerstand en het faalgedrag van endodontisch behandelde premolaren’ heeft zij de NVVRT Scriptieprijs 2018 gewonnen. Momenteel is zij als tandarts werkzaam bij Dentopolis in Leuven (België).

Samenvatting

Bij veel verlies van tandweefsel wordt de integriteit en daarmee de sterkte van een element aangetast. Het is belangrijk dat er behandelopties bestaan die resulteren in een goede bescherming van deze elementen tegen fractureren. Een van deze opties zou het gebruik van glasvezelversterking kunnen zijn. Is er bij het gebruik van glasvezelversterking een gunstig effect vast te stellen op de fractuurweerstand en het faalgedrag van sterk verzwakte elementen? En kan de combinatie van een glasvezelstift in het wortelkanaal met glasvezelversterking in de klinische kroon een uitkomst bieden?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Tandartspraktijk 4/2019 Naar de uitgave