Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2020 | Forum | bijlage 2/2020 Open Access

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2020

Het creëren van een schoolgezondheidsrapport over gezondheid, welzijn en leefstijl voor het basisonderwijs

Input voor Gezonde School-ontwikkeling

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > bijlage 2/2020
Auteurs:
Ir. Meta Moerman, M. Dawson

Samenvatting

GGD Gelderland-Zuid voerde eind 2017 voor de derde keer de Kindermonitor uit in de veertien gemeenten van haar werkgebied om de gezondheid en leefstijl van nul- tot twaalfjarigen in beeld te brengen. Ouders vulden hiervoor een vragenlijst in over hun kind. De resultaten van dit onderzoek gebruiken de gemeenten bij het formuleren van hun beleid. De Gezonde School-adviseurs verzochten schoolgezondheidsrapporten te maken. Om voldoende respons per school te verkrijgen was een wijziging in de wervingsmethode nodig. Voor 49 scholen in het primair onderwijs bleek de respons voldoende om een digitaal schoolrapport te ontwikkelen, waarmee het Gezonde School-beleid onderbouwd kan worden versterkt.

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen bijlage 2/2020

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2020 Naar de uitgave