Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Ten geleide | Uitgave 3/2016

Kind & Adolescent Praktijk 3/2016

Het best beschikbare bewijs

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2016
Auteur:
Marike Serra
Belangrijke opmerkingen
Marike Serra, hoofdredacteur van Kind en Adolescent Praktijk, is werkzaam als adviseur bij Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Samenvatting

In hun artikel in de Psycholoog (juni 2016) schrijft een groep onderzoekers van het Trimbos-Instituut over mogelijke belangenverstrengeling bij onderzoek naar de effectiviteit van interventies in de jeugdhulp. Zij constateren dat een groot deel van de in de NJI-database opgenomen erkende interventies is onderzocht door de ontwikkelaars zelf of door collega’s van de ontwikkelaars. De ontwikkelaars zouden op de een of andere wijze baat kunnen hebben bij positieve uitkomsten, bijvoorbeeld doordat ze geld verdienen met het verkopen van hun interventie. Of omdat ze zo veel tijd en energie hebben gestopt in het ontwikkelen van die interventie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Kind & Adolescent Praktijk 3/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gezien en gelezen

Nader onderzoek gewenst?

Exposure werkt, maar hoe?