Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Artikel | Uitgave 4/2012

Psychopraktijk 4/2012

Het belang van vroegtijdige onderkenning van een psychose

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Nynke Boonstra
Belangrijke opmerkingen
N. Boonstra is senior onderzoeker en opleider GGZ VS voor GGZ Friesland en VNN. In 2011 promoveerde zij op het proefschrift Early detection of psychosis; why should we care? (nynke.boonstra@ggzfriesland.nl).
Psychotische stoornissen blijken niet altijd zo degeneratief als lange tijd werd gedacht: de prognose verschilt enorm tussen patiënten. Eén van de factoren die hierbij een rol speelt, is de onbehandelde psychoseduur. Een kortere onbehandelde psychoseduur lijkt een positief effect te hebben op de prognose. In dit artikel ga ik hier nader op in en geef ik adviezen op welke wijze de onbehandelde psychoseduur bekort kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Psychopraktijk 4/2012 Naar de uitgave

Psychodiagnostiek

Autisme in de DSM-5