Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Artikel | Uitgave 4/2012

Psychopraktijk 4/2012

Het belang van vroegtijdige onderkenning van een psychose

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Nynke Boonstra
Belangrijke opmerkingen
N. Boonstra is senior onderzoeker en opleider GGZ VS voor GGZ Friesland en VNN. In 2011 promoveerde zij op het proefschrift Early detection of psychosis; why should we care? (nynke.boonstra@ggzfriesland.nl).
Psychotische stoornissen blijken niet altijd zo degeneratief als lange tijd werd gedacht: de prognose verschilt enorm tussen patiënten. Eén van de factoren die hierbij een rol speelt, is de onbehandelde psychoseduur. Een kortere onbehandelde psychoseduur lijkt een positief effect te hebben op de prognose. In dit artikel ga ik hier nader op in en geef ik adviezen op welke wijze de onbehandelde psychoseduur bekort kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Psychopraktijk 4/2012Naar de uitgave

Psychodiagnostiek

Autisme in de DSM-5