Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:
Omslag van het boek

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Het belang van eten en drinken

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Met eten en drinken zijn we de hele dag bezig. We ontbijten, lunchen en dineren en daar tussendoor drinken en eten we ook regelmatig. Het is belangrijk te letten op wat je eet en drinkt. Bij mensen met dementie geldt dit nog sterker dan voor gezonde mensen. Door dementie ontstaat namelijk een verhoogd risico op ondervoeding, op een tekort aan voedingsstoffen en op uitdroging. Daarnaast zijn er diverse ziekten en aandoeningen die invloed hebben op eten en drinken. Bewegen speelt een belangrijke rol bij eten en drinken. Eten en drinken kan ook aangewend worden om de kwaliteit van leven te verbeteren. In dit hoofdstuk bespreken we deze onderwerpen.

Metagegevens
Titel
Het belang van eten en drinken
Copyright
2016
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1557-4_1