Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Reconstructieve plastische parodontale chirurgie | Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015

Herstelchirurgie rondom implantaten

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2015
Auteur:
Haakon Kuit
Belangrijke opmerkingen
door Haakon Kuit
Haakon Kuit (ACTA 1996) is tandarts-implantoloog en werkzaam in een praktijk voor parodontologie en implantologie te Arnhem. Voorts is hij verbonden als klinisch docent op de afdeling Orale functieleer en implantologie aan het ACTA. Daarnaast verzorgt hij lezingen en cursussen met name op het gebied van mucogingivale reconstructieve chirurgie en fronttandvervanging door implantaten.
Eventuele vragen c.q. reacties kunnen via email: haakon@ppia.nl

Samenvatting

Implantaten worden wel eens incorrect geplaatst: zo kunnen ze te ver naar buccaal, te ondiep of in beweeglijke, nietgekeratiniseerde mucosa geplaatst worden. Defecten of onvolkomenheden rondom implantaten kunnen daarvan het gevolg zijn. De defecten kunnen zo ongunstig zijn dat het uiteindelijk leidt tot het verlies van het implantaat.
In een vorige editie van TP (december 2014, pag. 16-23) heb ik aan de hand van casuïstiek beschreven en laten zien wat zoal mogelijk is met bindweefseltransplantaten in geval van zachteweefseldefecten rond natuurlijke gebitselementen. Dezelfde chirurgische technieken kunnen in bepaalde gevallen toegepast worden bij deze zachte-weefselproblematiek rondom implantaten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Reacties van lezers

‘Ik wil geen implantaat of zichtbaar metaal op de 15.’

Kiezen voor zirkoonoxide of lithiumdisilicaat?

Afdrukken van een kroon op een implantaat

Heeft de analoge afdruk nog toekomst?

De klant centraal

Cliënt of patiënt

Digitale analyse van een zeer instabiele occlusie

Pijnklachten na beetverhoging